Data publikacji: 2018-03-12
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Białostocki Lech na wysokich obrotach. Rusza wielkanocna sprzedaż
Kategoria: BIZNES, Handel
Polędwiczka natura”, seria „Dymem wędzone”, ale też tradycyjny żur i biała kiełbasa – to przeboje tegorocznej oferty wielkanocnej firmy Lech- Garmażeria Staropolska. Zamówienia można już składać w sklepach firmowych.
„Polędwiczka natura”, seria „Dymem wędzone”, ale też tradycyjny żur i biała kiełbasa – to przeboje tegorocznej oferty wielkanocnej firmy Lech- Garmażeria Staropolska. Zamówienia można już składać w sklepach firmowych.
Święta to czas, kiedy szczególnie chętnie korzystamy z możliwości zakupu gotowych dań, oferowanych przez handel. Tym bardziej, jeśli są to wyroby tak renomowanego producenta, jak białostocka firma Lech.
– Przed Wielkanocą nasza sprzedaż rośnie o ok. 15 proc. w porównaniu z innymi miesiącami – mówi Adam Zwolan, członek zarządu spółki. – Tradycyjnie najlepiej w tym okresie sprzedają się wszelkie wyroby mięsne, ale staramy się, by wybór był jak najbardziej urozmaicony, odpowiadający różnym i zmieniającym się gustom klientów.
Wielkanocna oferta firmy obejmuje kilkadziesiąt pozycji asortymentowych – to jednak tylko propozycje producenta; każdy może wybrać dania spośród wszystkich, znajdujących się w bieżącej sprzedaży, zgodnie ze swoimi preferencjami. Tradycyjnie największym powodzeniem cieszy się żurek staropolski i surowa, biała kiełbasa. Swoją grupę zwolenników zdobyła już seria produktów „Dymem wędzone”, obejmująca takie asortymenty jak kiełbasy, polędwice oraz szynki, produkowane bez żadnych dodatków konserwujących, wędzone tradycyjną metodą. Ale jest też absolutna nowość – „Polędwiczka natura”, wytwarzana z najlepszej jakości mięsa wieprzowego, z dodatkiem naturalnych przypraw i soli kamiennej.
– Na świąteczny obiad polecam pieczoną faszerowaną kaczkę lub indyka, które nie tylko znakomicie smakują, ale też pięknie wyglądają na stołach – zachęca Adam Zwolan. – Klienci mogą również stworzyć własną smakową kompozycję farszu według własnych preferencji.
Mimo, że Wielkanoc to głównie „mięsne” święta, również wegetarianie znajdą w ofercie firmy Lech Garmażeria Staropolska coś dla siebie.
– Począwszy od pasztetów z selera, soczewicy czy sojowego, przez szeroki wybór śledzi na słodko lub w śmietanie po półmiski np. suma z morelą czy szczupaka faszerowanego – dodaje przedstawiciel firmy. – Obserwujemy stale rosnącą liczbę osób zainteresowanych produktami wegetariańskimi, więc staramy się poszerzać naszą ofertę także w tym zakresie.
Zamówienia na wielkanocne potrawy firmy Lech Garmażeria Staropolska można składać do 16 marca w sześciu sklepach firmowych. Zamówienia przed świętami prawosławnymi przyjmowane będą do 31 marca.
„Lech – Garmażeria Staropolska” w Białymstoku to znany na rynku podlaskim i polskim producent delikatesowych wyrobów regionalnych i tradycyjnych z ponad 25-letnim doświadczeniem. Spółka sprzedaje swoje wyroby za pośrednictwem sieci sklepów firmowych w Białymstoku, a także w innych sklepach na Podlasiu i w największych miastach Polski. Firma stawia nie tylko na produkcję wysokiej jakości, ale też na produkty ekologiczne i dietetyczne, wprowadzane na rynek, jako linie naturalne, które trafiają m.in. do sieci marketów z ekologiczną żywnością. W skład spółki Lech – Garmażeria Staropolska wchodzi też zakład produkcji octu spirytusowego „Octownia Białystok” oraz „Lech – Gościnny Dom”, zajmujący się organizacją imprez okolicznościowych i cateringiem. W sumie spółka zatrudnia ok. 120 osób. W ubiegłym roku firma wypracowała ok. 20 mln zł przychodów.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #BIZNES #Handel